Naslovna... > Incidenti > Svetlana Palić - lažov, kvazinovinar i promoter narkomanije

 

 

  

 

 

 

Svetlana Palić - lažov, kvazinovinar
i promoter narkomanije

Srbska Akcija, blog | 12. novembar 2014.

Srbska Akcija, njihov proglas...   doc >

 

 

 

U sferi žute štampe, u pojačanoj hajci na naš Pokret tokom proteklih mesec dana, jednu od vodećih uloga ima list „24 časa“, koji pritom amnestira, brani i promoviše pobornike narkomanije i komunizma na srbskim fakultetima. U nekoliko članaka objavljenih tokom prethodnih dana, član redakcije ovog novinskog smeća – izvesna kvazinovinarka Svetlana Palić, iznela je čitav niz neistina u vezi sa Srbskom Akcijom.

Već smo u više navrata skrenuli pažnju na činjenicu da je jedno od najvernijih ogledala sistemske srbofobije svakako i gnusna propaganda i širenje laži od strane ovdašnje žute štampe i ostalih antisrbskih medija. Vidimo da je naša analiza lika i dela klovna antisrbskog „novinarstva“ i Vučićeve pudlice Petra Lukovića imala odjeka i da je pogodila u sred srede. Iako nam to nije bila namera, pogodila je čak i njegovu sujetu, premda je reč o spodobi bez dostojanstva, odavno oguglaloj na činjenične oglede o sebi. Vidimo da utehu traži u samoobmanjivanju, nadajući se da ga njegov pomračeni pogled možda čini opasnim. Ali mrka kapa od toga jer Vučićeva pudlica ne može nikoga da zastraši. A što se uzroka njegove pomračenosti tiče, on zapravo sam najbolje zna da je takva prokaženost odraz njegove poremećenosti usled decenijskog bavljenja i opsednutosti pornografijom, kao i usled podužeg staža politikantskog beskičmenjaštva. Ipak, neka mu bude za utehu to što smo se posle mnoštva članaka njegovih „E-novina“ o Srbskoj Akciji, konačno i mi osvrnuli na njega i njegovu jalovu internet lakrdiju. Cenzura našeg teksta na njoj, samo svedoči da Lukovića i njegove narkomane i perverznjake najviše boli – istina.

A u sferi žute štampe, u pojačanoj hajci na naš Pokret tokom proteklih mesec dana, jednu od vodećih uloga ima list „24 časa“, koji pritom takođe amnestira, brani i promoviše pobornike narkomanije i komunizma na srbskim fakultetima. U nekoliko članaka objavljenih tokom prethodnih dana, član redakcije ovog novinskog smeća – izvesna kvazinovinarka Svetlana Palić, iznela je čitav niz neistina u vezi sa Srbskom Akcijom, pišući o delovanju našeg Pokreta tokom prethodnih godina. S obzirom da nam nije pružila mogućnost za demante, niti da na njene klevete odgovorimo, mi ćemo ovde ponovo izneti činjenice u vezi sa nekim od događaja koje ona krivo predstavlja. Pritom ćemo, po obrascu njenog prikaza našeg Pokreta, pružiti javnosti mogućnost da se koliko-toliko upozna sa likom i delatnošću ove prilično anonimne „novinarke“. Ali za razliku od nje, mi ćemo naš prikaz zaista zasnovati na činjeničnim podacima koji su nam dostupni.

 

 

 

O sebi kaže:

Rođena 14. 09. 1966. u Slavonskoj Požegi. Udata, majka jednog deteta, radila u „Borbi“, „Dnevnom telegrafu“ i „Beti“, a sada radi za „Blic“ i „24 časa“.

 

 

 

O njoj kažu:

Ne kažu ništa. Reč je o anonimnoj „novinarki“, profesionalno jalovoj i neostvarenoj, o kojoj naši prijatelji iz novinarskog staleža i ne znaju ništa.

 

 

 

Fakti:

Tražila je i dobila intervju predstavnika Srbske Akcije, ali ga nije objavila, niti je prenela naš stav o događajima za koje nas je pitala. U duhu najgoreg neprofesionalizma i nekulture, dotična „novinarka“ je pri našem davanju intervjua pokušala drskim pristupom i bezobraznim pitanjima da nas isprovocira, ali s obzirom da nije uspela, odustala je od objavljivanja istog. Još veću sklonost zloupotrebi i veliki neprofesionalizam potvrdila je time što je prećutala postojanje krivične prijave protiv vinovnika incidenta na beogradskom Filozofskom fakultetu – Aleksandra Đenića, a prećutala je i činjenicu da brojni iskazi svedoka (studenata koji protestuju) potvrđuju navode iz prijave, te da su dijametralno suprotni lažima kvazilevičarskih kukavica i manipulatora. Osim što napadača lažno predstavlja kao žrtvu, iznosi neistinu i u pogledu tvrdnje da „žrtva“ (a zapravo vinovnik) incidenta pripada samoorganizovanim studentima. Prikriva i činjenicu da on zapravo pripada pseudostudentskoj organizaciji „Studentski front“, koja igranjem marksizma na fakultetu već godinama nastoji da zloupotrebi studentske proteste.

Pominje oružje pri incidentu na Filozofskom, ali ne kaže ko ga je koristio. Nastavlja da proglašava za istinu klevetu pseudolevičara o tome kako su aktivisti Srbske Akcije navodno napali studente na blokadi fakulteta. Dalje, naziva huliganima lica koja su bez nasilja prekinula narkomansku tribinu, a prećutkuje pravi naziv same tribine, nazivajući je „tribina o marihuani“, iako njen pravi naziv otvoreno poziva na legalizaciju ove pošasti. Potencira „pljuvanje“ izvesne narkomanke i lezbejke, a prećutkuje da je reč o spodobi koja je počinila krivično delo svojom poznatom provokacijom na „gej-paradi“, kao i da je na Fakultetu političkih nauka ista započela incident neovlašćenim fotografisanjem drugih lica.

Paradoksalno je to što je ovaj kvazinovinarski klevetnik i promoter narkomanije i komunizma, istovremeno i majka jednog deteta. Paradoksalno, jer bi u svakom iole normalnom pravnom poretku osoba kao što je ona, koja štiti i promoviše narkomaniju, bila bezuslovno lišena roditeljskog prava.

 

 

 

Epilog:

Manipulator i klevetnik. Promoter narkomanije i nesavesna majka. Zadužena je da u ime antisrbskih smeća „Blic“ i „24 časa“, vodi najprizemniju „žutu“ propagandu protiv Srbske Akcije. Kao što će ona nesumnjivo biti zahvalna nama na ovoj objavi, jer je ovim putem lansiramo iz anonimosti u etar, tako smo i mi njoj zahvalni jer svaki uvid u bezkarakternost, životnu promašenost i moralno ništavilo naših klevetnika, iznova nam svedoči o ispravnosti našeg puta i podstiče nas na još veći i predaniji rad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2014

Web Design * ParadoXFactory