Naslovna... > Iz medija > DSS i Dveri: Krim je deo Rusije

 

 

  

 

 

 

DSS i Dveri: Krim je deo Rusije

POLITIKA, D. Spalović | 18. novembar 2014.

 

 

Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri zatražili su danas da država Srbije zvanično prizna da je Krim sastavni deo Rusije. Sanda Rašković Ivić, lider DSS-a i Boško Obradović, član Starešinstva Dveri, tvrde da bi ovim činom Srbija priznala celovitost Rusije i poslednju promenu njihovog Ustava. Oni međutim, ne smatraju da bi na ovaj način, možda bila priznata nezavisnost Kosova i Metohije, što je protivno međunarodnom pravu uradio jedan deo međunarodne zajednice.

„Za nas je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, a Krim deo Rusije. Srbija ne može da bude talac međunarodnog prava, pogotovo ako recepte pišu oni koji su to pravo ismejali i ponizili. Maske su odavno pale i upravo oni koji sve vreme tvrde da je Kosovo poseban slučaj čime su pravdali pokušaj otimanja južne srpske pokrajine”, rekla je Sanda Rašković Ivić na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u sedištu DSS-a.

Ona je naglasila da su danas okončani razgovori sa pokretom Dveri o zajedničkoj saradnji, podsetivši da je u unutarstranačkoj kampanji za predsednika stranke najavila formiranje nacionalnog bloka.

„Dogovorom sa Dverima i istaknutim nacionalistima obrazovano je jezgro tog bloka. Nas spaja što smo veliki protivnici ulaska Srbije u NATO i EU. Takođe, smatramo da Ustav Srbije, uz sve nedostatke, ne sme da se menja i da se iz njega briše preambula, jer je to poslednja granica i odbrana otcepljenja Kosova i Metohije”, naglasila je Rašković Ivić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2014

Web Design * ParadoXFactory