Lajme dhe shpalljet > Tekst

 

 

 

LAJME DHE SHPALLJET

 

 

 

 

 

Konferecen permbyllese “Serbia dhe Kosova: Thyerrja e akullit nderkulturor”

Prishtine, 18 Dhjetor 2015

 

 

Me 18 Dhjetor, ne zyret e Bashkimit Europian per Kulture dhe Informim (EUICC), Qendra Liberal Demokrate organizoi konferecen permbyllese, ku koordinatori i organizates projektit Biroll Urcan dhe koordinatori Granit Gashi bashkebiseduan me gazetaret e ftuar te cilet pas pershkrimit total strukturor te projektit dhe falenderimit te medieve si instrument shume ndihmues gjate projektit, vijuan me pershkrimin e detajuar te rezultateve te nxjerra nga i gjithe projekti.

Qendra Liberal Demokrate ne partnership me Komitetin e Helsinkut per te Drejtat e Njeriut ne Serbi organizuan projektin kulturor ‘'Serbia dhe Kosova: Thyerrja e Akullit Nderkulturor’', ku dhane mundesi per te rinj te vizitojne vendet dhe te shohin zhvillimin e jeterave te njeri-tjetrit, te cilet pas kalimit te barierave permes seminareve punuan se bashku duke dhane rezultate te bashkepunimit te tyre, me prodhimin keshtu te nji dokumentar te shkurter dhe nje performance ne artstike, duke startuar ne menyre te lehte keshtu procesin e normalizimit te marredhenjeve mes ketyre dy shoqerive post-konfliktuoze.

Projekti arriti qe te prezantoje edhe skenen artistike aktive te shoqerive, te cilat u shpalosen ne performancat muzikore e atyre vizuele, te organizoje debate te perbashketa mbi gjendjen e gruas ne kohera moderne, mbi rrugetimin e shoqerive para, gjate dhe pas shtetit Jugosllav si dhe tema te tjera te cilat reflektuan mbi keto dy shoqeri e te cilat u realizuan gjate festivaleve si muaji i Prishtines ne Beograd dhe ai i Beogradit ne Prishtine.

 

 

Galeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në vitin 2015, program është financuar nga Bashkimi Europian në bazë të Pëkrahjes për Shoqërinë Civile 2013.
Në vitin 2016, programi financohet nga Robert Bosch Stiftung GmbH.
Përmbajtjet e të gjitha thirrjeve/njoftimeve për shtyp/video materialeve janë përgjegjësi e vetme
e autorit/organizatës dhe në asnjë mënyreë nuk pasqyrojnë pikëpamjet e Bashkimit Europian ose
të Robert Bosch Stiftung GmbH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinki Committee for Human Rights in Serbia - 2015

Web Design * ParadoXFactory