MULTIMEDIA

STRANA 1/2

 

MULTIMEDIA

STRANA 1 ::: 1 | 2

INFO   :::  Multimedia

 

 

o s t a l a   m u l t i m e d i a

 

POŠTENO

Feredalna TV, 21. mart 2016.

Hoće li Radovan Karadžić biti osuđen za genocid u Bosni i Hercegovini? U emisiji Pošteno govore Emir Suljagić, Izabela Kisić, Goran Zorić i Kasim Trnka.

 

ŠTA HOĆE ŽENE NA DESNICI?

Dokumentarni film - trailer

Autori filma: Izabela Kisić
(scenario) i Zlatko Paković
(režija)

Na izborima u Srbiji 2014, sa više od 1,7 miliona glasova, pobedila je populistička Srpska napredna stranka nastala izdvajanjem iz ultradesničarske Srpske radikalne stranke. Za druge desničarske i ultradesničarske stranke glasalo je još oko 350.000 birača. Žene iz ovih stranka aktivne su u političkom i društvenom životu Srbije i utiču na javno mnjenje prisustvom u medijima, institucijama kulture, lokalnim samoupravama, univerzitetima i školama. Ovo je film o njima i njihovom uticaju, pre svega na položaj i ulogu žene u društvu i politici...

 

DAN ŽALOSTI U ZNAK
SJEĆANJA NA ŽRTVE U
PRIJEDORSKOJ OPĆINI

Autorica Irena Antić

federalna.ba, 20. jul 2014.

Kao dokaz stravičnim razmjerama zločina nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora, kazat ćemo da danas, jedan uz drugog, stoje tabuti šestorice braće i oca Tatarević, petorice braće i oca Hegić, 11 članova porodice Duratović.

U posebnoj emisiji Federalnog radija, posvećenoj sjećanju na zločine počinjene nad hiljadama Prijedorčana nesrpske nacionalnosti, ugostili smo predsjednika udruženja logoraša Prijedor 92 Mirsada Duratovića i sekretara udruženja Sudbina Musića, šefa Ureda INO-a Bihać Muju Begića, Prijedorčanku Mirvetu Mrkalj-Durben, autoricu knjige Mama, ovdje ima svjetla i, Suada Tatarevića, bivšeg logoraša i jednog od malobrojnih preživjelih članova porodice Tatarević iz mjesta Zecovi te Midhetu Delkić, autoricu Pisma bivšem prijatelju.

 

DJECA PODRINJA

Autorica reportaže:
Irena Antić

federalna.ba, 11. jul 2014.

 

 

KORAK DO PRAVDE

Uređuje i vodi: Irena Antić
federalna.ba, 10. januar 2014.

U emisiji Korak do pravde govorimo o obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske, dana, koji kod građana BiH budi različite emocije. Žrtve etničkog čišćenja i genocida na ovaj dan prisjećaju se najgorih patnji kroz koje su prolazili tokom 90-tih. Onima, koji smatraju da nešto treba slaviti, ne smetaju sjenke mrtvih, prošlost sa kojom ne želeda se suoče, brojne presude za najteže zločine, niti fotografija sa tijelima prijedorskih Bošnjaka i Hrvata ekshumiranih iz najveće masovne grobnice, Tomašice. U emisiji govore: Sonja Biserko, Emir Suljagić, Sudbin Musić, Kada Hotić, Saja Ćorić, Sinan Alić, Muhamed Mujkić.

 

PREDSTAVLJANJE
ANTIFAŠISTIČKOG
MANIFESTA:
„NE FAŠIZMU!“

Beograd, Medija centar,
17. oktobar 2013.

Konferencija za novinare Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Žena u crnom i Saveza antifašista. Govore Sonja Biserko, Staša Zajović, Aleksandar Kraus, Nedim Sejdinović i Goran Babić

 

HOĆU DA ZNAM

Branka Prpa -
Miljenko Dereta

B92, 30. maj 2013.

Na Oplencu su proteklih dana sahranjeni zemni ostaci kralja Petra Drugog Karađorđevića, njegove majke, supruge i brata. Sve bi stalo u tu rečenicu i bilo neupitno sa pijetetom, da se događaj nije pretvorio u svojevrsni hepening, na kojem se na udaru našao Ustav Republike Srbije. Vrh SPC i predsednik Republike izjavili da je ovim činom" ispravljena strahovita istorijska nepravda". Ovaj događaj, od prvorazrednog je značaja za (danas) retke analitičare koji bi pokušali da otkriju ponešto: o odnosu Države i Crkve, Ustava i poštovanja ustavnog uređenja Srbije, i čitavom nizu pitanja koja proističu iz ovih elementarnih nedoumica. O tome govore: istoričarka Branka Prpa i Miljenko Dereta, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

 

POŠTENO

"Pomirenje, šta je to"

Feredalna TV, 20. maj 2013.

O pomirenju skoro dvije decenije nakon rata, ulozi države, vjerskim zajednicama i Regionalnoj komisiji za utvrđivanje činjenica govore Dino Mustafić, Izabela Kisić, Mirsad Tokača i Dino Abazović.

 

MULTIMEDIA

STRANA 1 ::: 1 | 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment