EDUKACIJA

Literatura  |  Omladinske grupe  |  Škole ljudskih prava

 

EDUKACIJA

STRANA 2/2 ::: 1 | 2

INFO   :::  Edukacija - STRANA 2 > Seminar za mlade u Novom Pazaru

 

Seminar za mlade u Novom Pazaru

Novi Pazar, 22–23. avgust 2014. godine

 

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji organizovao je seminar za mlade u Novom Pazaru čija je tema bila suprotstavljanje ekstremističkim ideologijama. Seminaru je prisustvovalo 25 studenata i srednjoškolaca, koji su nakon predavanja imali priliku da razmene mišljenja sa lokalnim predstavnicima policije o uticaju ekstremizma na lokalnu zajednicu.

Istoričar MIlivoj Bešlin održao je predavanje “Istorijski revizionizam kao podloga ekstremističkim ideologijama” koje je bilo posvećeno savremenim procesima istorijskog revizionizma u Srbiji, kao legitimacijskoj osnovi desničarskog ekstremizma kod mladih. Predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Semiha Kačar, govorila je o ljudskim pravima i toleranciji u lokalnom kontekstu. Sociolog Srđan Barišić je održao predavanje na temu verskog ekstremizma i desnih ideologija.

Seminar je deo projekta koji Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Omladinska grupa Helsinškog odbora iz Novog Pazara sprovode u Sandžaku uz podršku Ambasade SAD. Nakon seminara, učesnici će osmisliti i realizovati javni događaj koji će otvoriti dijalog o anti-ekstremističkim temama. Osim u Novom Pazaru, seminari i javni događaju biće organizovani i u Prijepolju, Sjenici i Tutinu.

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDUKACIJA

STRANA 2/2 ::: 1 | 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment