PROJEKTI

ARHIVA

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

INFO   :::  Projekti > Arhiva > Gradimo mostove, a ne zidove: Uloga univerziteta u izgradnji mira > Tekst

 

GRADIMO MOSTOVE, A NE ZIDOVE:
ULOGA UNIVERZITETA U IZGRADNJI MIRA

Završen prvi kurs na fakultetu

Novi Sad, 16. mart 2013.

 

Na fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatic u Novom Sadu, 16. marta 2013. godine, prva grupa od 27 studenata uspešno je završila pohađanje kursa pod nazivom „Interkulturalno razumevanje, ljudska prava i pomirenje“. Studentima je po završetku kursa uručen sertifikat za pohađanje kursa i pisanja završnog rada.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji organizovao je kurs u saradnji sa Fakultetom za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, a uz podršku Norveškog Helsinškog Komiteta.

Predavanja su se održavala svake subote u periodu od 4 meseca, a studenti su tokom trajanja kursa imali prilike da slušaju predavanja 22 predavača, na temu multikulturalizma, ljudskih prava i pomirenja u regionu. Predavači su bili profesori sa beogradskog, novosadskog i tuzlanskog univerziteta, predstavnici civilnog društva i predstavnici pokrajinske vlasti.

Studenti su tokom perioda trajanja kursa, u decembru mesecu 2012 godine, imali priliku da u okviru programa studenske razmene posete i Novi Pazar, gde je bilo organizovano zajedničko predavanje i druženje za studente iz Tuzle, Novog Pazara i Novog Sada.

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment