PROJEKTI

ARHIVA

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

INFO   :::  Projekti > Arhiva > Gradimo mostove, a ne zidove: Uloga univerziteta u izgradnji mira > Tekst

 

GRADIMO MOSTOVE, A NE ZIDOVE:
ULOGA UNIVERZITETA U IZGRADNJI MIRA

Norwegian Helsinki Committee

Studentska razmena

6-8. jun 2014.

 

Studenti Univerziteta u Tuzli i Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara bili su od 6. do 8. juna gosti studenata novosadskog Fakulteta za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“. Ovo je inače bila šesta po redu razmena u kojoj su učestvovali studenti iz Novog Sada u okviru projekta „Gradimo mostove, ne zidove: uloga univerziteta u izgradnji mira“ koji zajednički realizuju Norveški helsinški komitet i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Za goste i njihove domaćine organizovana su predavanja iz predmeta „Interkulturalno razumevanje, ljudska prava i pomirenje” koji se paralelno izučava na pet univerziteta u regionu. Sa studentima su razgovarali Srđan Milošević sa Instituta za noviju istoriju Srbije ("Romantičarska vs. kritička istoriografija"), istoričar Milivoje Bešlin ("Ideološka upotreba prošlosti: istorijski revizionizam u funkciji nacionalizma") i Nebojša Tasić (“Suočavanje sa prošlošću, suočavanje sa realnošću”).

Studenti su posetili Vladu AP Vojvodine, ispred koje ih je pozdravio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment