SAOPŠTENJA

STRANA 8/8

SVA SAOPŠTENJA

STRANA 8 ::: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

INFO   :::  Saopštenja - STRANA 8 > Pod hitno smeniti Sibinčića!

Pod hitno smeniti Sibinčića!

Saopštenje za javnost

09. mart 2006.

Umesto političkog obračuna sa velikonacionalističkom politikom, u Srbiji nesmetano teče proces restauracije starog režima.

Izborom Ostoje Sibinčića za sekretara mesne zajednice "Ruma 2" restaurira se politika koja je pripadnike manjina, u ovom slučaju pripadnike pre svega hrvatske manjine, svojevremeno učinila žrtvama nacionalističke histerije i nasilja.

Dok se u Hagu sudi politici koja završila u ratnom zločinu i genocidu, u Srbiji se prononsiranim nacionalistima kao što je Sibinčić - koji je, zajedno sa Trivom Ivkovićem, bivšim upravnikom zatvora u Sremskoj Mitrovici, promenio naziv Hrtkovaca u Srbislavce - omogućuje da učestvuju u upravljanju lokalnom zajednicom i drže moralne pridike.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji traži od tri partije zastupljene u lokalnoj vlasti u Rumi - Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratska stranka Srbije - da pod hitno preispitaju ovu odluku i smene novopostavljenog sekretara mesne zajednice.

HCHRS

SVA SAOPŠTENJA