LJUDSKA PRAVA

  Nacionalne manjine  |  Verske zajednice  |  Tortura  |  Osetljive grupe
Pravna pomoć  |  Izveštaji  |  Antisemitizam

INFO   :::  Ljudska prava > Radionica civilnog društva o nacionalnim manjinama

 

Radionica civilnog društva o nacionalnim manjinama

Beograd, 30. novembar 2015.

Agenda - Radionica civilnog društva o nacionalnim manjinama (325kb) >>>

 

Platforma građanske solidarnosti, Holandski helsinški odbor, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i humanrights.ch organizovali su u Beogradu Radionicu civilnog društva o nacionalnim manjinama. Učesnici radionice bili su predstavnici civilnog društva i eksperti za temu nacionalnih manjina iz zemalja članica OEBS, predstavnici Kancelarije visokog komesara za nacionalne manjine kao i OEBS Misije u Srbiji, radnih grupa srpskog, nemačkog i švajcarskog predsedavanja OEBS, ambasada i drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Polazna tema radionice bile su preporuke OEBS iz Bolcana o nacionalnim manjinama i međudržavnim odnosima i Ljubljanske smernice za integraciju raznolikih društava. Učesnici radionice govorili su o modalitetima za bolju primenu preporuka za interkulturalni i interetnički dijalog i važnosti edukacije za integraciju nacionalnih manjina. Posebna pažnja je posvećena primerima integracije nacionalnih manjina u zemljama Zapadnog Balkana i na jugu Kavkaza.

Mišljenja i preporuke koje su se čule tokom veoma živog razgovora eksperata biće osnova za dokumente Platforme tokom 2016. godine u oblasti poštovanja prava nacionalnih manjina. Inače, ova tema, biće jedan od prioriteta nemačkog predsedavanja OEBS u oblasti ljudskih prava.

Organizaciju radionice podržala je OEBS Misija u Srbiji i Fondacija za promociju otvorenog društva (OSF).

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment