LJUDSKA PRAVA

  Nacionalne manjine  |  Verske zajednice  |  Tortura  |  Osetljive grupe
Pravna pomoć  |  Izveštaji  |  Antisemitizam

INFO   :::  Ljudska prava > Državni sekretar Keri izrazio solidarnost sa civilnim društvom uoči Ministarskog sastanka OEBS

 

Državni sekretar Keri izrazio solidarnost sa civilnim društvom uoči Ministarskog sastanka OEBS

Beograd, 3. decembar 2015.

 

Državni sekretar SAD Džon Keri sreo se uoči početka Ministarskog sastanka OEBS sa aktivistima civilnog društva iz Evrope i Centralne Azije. Reč je o aktivistima i liderima OEBS Paralelne konferencije civilnog društva u organizaciji Platforme građanske solidarnosti.

Aktivisti iz Azerbejdžana, Kirgistana, Makedonije, Rusije, Srbije, Turkmenistana i Ukrajine su imali priliku da razgovaraju sa državnim sekretarom Kerijem o specifičnim slučajevima koji ih brinu i trendovima u njihovim zemljama i regionima. Sastanku je prisustvovala i izvršna direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Izabela Kisić.

Keri je izrazio solidarnost sa aktivistima, istakavši da je njihov rad “suštinski za unapređenje ljudskih prava, demokratski razvoj, prosperitet i sigurnost u zemljama članicama OEBS”. On je rekao da će aktivisti imati stalnu podršku SAD i da će Amerika nastaviti da upozorava na rastuće pritiske na civilno društvo i nezavisne medije, na restriktivne zakone i na neosnovane optužbe da su strani agenti.

On je naglasio da civilno društvo ima važnu ulogu u zemljama Zapadnog Balkana i Ukrajini u unapređenju neophodnih reformi i pomoći u izgradnji evropske budućnosti za njihove zemlje.

On je pozdravio preporuke koje su mu uručili predstavnici Platforme.

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment