PROJEKTI

ARHIVA

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

INFO   :::  Projekti > Arhiva > Promovisanje antidiskriminatornog ponašanja i prakse > Galerija

 

PROMOVISANJE ANTIDISKRIMINATORNOG PONAŠANJA I PRAKSE

TRENING U CILJU PROMOCIJE ZAKONA O ZABRANI DISKRIMINACIJE

(Kulina, 4-5. oktobar 2010)

Helsinški odbor za ljudska prava je nastavio sa serijom treninga u cilju promocije Zakona o zabrani diskriminacije. U Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini, 4 i 5.oktobra, održana su dva treninga, kojima je prisustvovalo ukupno 46 zaposlenih.

Iako se radi o ustanovi ciji su korisnici sa razvojnim i mentalnim smetnjama, medu njima je znacajan broj onih sa ocuvanim kapacitetima koji, na žalost, nikada nisu došli do izražaja, upravo zbog decenijama prisutne diskriminacije i predrasuda celokupnog društva.

Imajuci u vidu cinjenicu da je u ovoj ustanovi smešten i veliki broj dece i mladih školskog uzrasta, dok medu odraslim licima ima osoba sa razvijenim radnim navikama, najvece interesovanje zaposlenih je bilo usmereno na mogucnosti za njihovo aktivno ukljucivanje u obrazovni proces, bilo da se radi o redovnom školovanju dece ili strucnom osposobljavanju odraslih. Uprkos objektivnim teškocama koje su navodili (veliki broj korisnika razlicitog uzrasta, zdravstvene karakteristike, udaljenost i izolovanost ustanove, otpor i neprihvatanje okruženja), zaposleni su nakon treninga smatrali da su dobili korisne informacije, i da bi im ovakav vid podrške mnogo znacio i u buducnosti.

 

GALERIJA:

 

 

 

 

 

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment