PROJEKTI

ARHIVA

 

PROJEKTI

STRANA ::: 1

INFO   :::  Projekti > Mladi Sandžaka protiv ekstremističkih ideologija – druga faza projekta > Tekst

 

MLADI SANDŽAKA PROTIV EKSTREMISTIČKIH IDEOLOGIJA –
DRUGA FAZA PROJEKTA

 

Ekstremizam

po život!

11. avgust 2015.

 

 

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i omladinska grupa Mladi na delu su tokom jula i avgusta organizovali javne događaje u Prijepolju, Sjenici i Novom Pazaru. Tokom događaja, mladi su delili letke sa porukama koje promovišu toleranciju i nenasilje. Takođe su bili postavljeni transparenti na kojima je omladina iz ova tri grada ispisala svoje poruke kojima se suprotstavljaju ekstremističkim ideologijama. „Ekstremizam je opasan po život“, „Navijaj srcem, a ne pesnicama!“, „Jedan ljudski život = celo čovečanstvo“, „Lepo je različito!“, „Navijam za tolerantno Prijepolje!“, „Ekstremizam nije lopta da se njome igramo“, samo su neke od poruka koje su mladi poslali tokom događaja.

U Prijepolju je 28. jula prikazan kratak film koji su snimili mladi iz tog grada, a koji se bavi stavovima lokalnog stanovništva o ekstremizmu. Projekciji filma na otvorenom prisustvovali su brojni građani Prijepolja. Pre i nakon prikazivanja filma građani su pozvani da napišu svoje poruke mira i tolerancije. U Sjenici je 29. jula organizovan koncert lokalnog benda, tokom koga su takođe postavljeni transparenti sa anti-ekstremističkim porukama. Velikom broju okupljenih građana Sjenice obratili su se koordinator i članica grupe Mladi na delu. Oni su istakli značaj suprotstavljanja ekstremstičkim ideologijama u lokalnoj sredini, motivišući okupljene da udruženo promovišu toleranciju.

U Novom Pazaru je 8. avgusta održana aktivnost pod nazivom „Skoči do slobode – preskoči ekstremizam“. Na gradskom bazenu se okupio veliki broj mladih ljudi koji su nosili majice sa ovim sloganom, a tokom cele letnje sezone na gradskom bazenu će biti postavljen transparent „Tolerancija ima granicu – ekstremizam ne sme biti tolerisan!“. Članovi omladinske grupe su prisutnima delili letke i kačkete sa natpisima „Čuvaj glavu od ekstremizma“. Tokom događaja takođe je organizovan koncert lokalne grupe.

Događaji se organizuju uz podršku Ambasade SAD u Beogradu u okviru projekta „Reach Out Sandzak II“.

 

GALERIJA:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

PROJEKTI

STRANA ::: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright * Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji - 2008

Web Design * Eksperiment